Njut av hösten i Stockholm

Hösten är en underbar tid för museer och konstgallerier, så varför inte passa på att besöka ett av storstadens mest populära museer? Hoppa på din elmoped och åk iväg till Vasamuseet, ABBA Museet, Skansen, Nordiska Museet eller varför inte det Historiska Museet? Om man gillar konst kanske det är roligare att gå på Moderna Museet eller Fotografiska Museet.

På Fotografiska Museet har de ett helt höstlovsprogram för hela familjen, så det är perfekt om man vill berika familjelivet med lite härlig kultur. De har skapat fem utmaningar för att göra vistelsen mer intressant och just nu kan man se naturfotografen Mattias A. Klums utställning “Vår tid på jorden” som inkluderar foton på vackra djur – både stora och små.

Museet organiserar även höstlovskurser så om ni har en där hemma mellan 14-18 år kan de få lära sig av experterna på den Fotografiska Akademin hur man blir bättre på att ta fotografier. Man behöver inte veta mycket alls för att hänga med i utbildningen, så det är ett perfekt tillfälle för de som har en bra kamera men inte riktigt vet hur man ska använda de manuella inställningarna. Det är en dagskurs som kostar 1 950 kronor och Mia Galde är lärarinna.

Naturhistoriska Museet har också mycket på gång under höstlovet, så om barnen föredrar dinosaurer framför fotografier så kanske det kan vara något! Där får man lära sig en massa saker om både naturen och rymden från geologer, biologer och paleontologer. Cosmonova bjuder dessutom på spännande upplevelser som man sent glömmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *