Aktiviteter i Linköping

Aktiviteter i Linköping

Mindre än en timme från vår mysiga stugor ligger staden Linköping. Staden har anor tillbaka till 1100-talet och idag bor det strax över 100 000 människor i staden. Här är det vacker natur och gamla byggnader att njuta av.

Hela familjen kan besöka det flygvapenmuseum som finns. Det svenska flygvapnet ställer här ut och visar ut både gamla och nya flygplan. Gå på en guidad visning där mycket historia berättas eller gå runt i lugn och ro. En del flygplan finns det möjlighet att provsitta.

Vreta kloster är ett annat stopp som man inte bör missa under sitt besök i Linköping. Klostret är inte aktivt idag men var verksamt fullt ut under 1100-talet fram till 1580-talet. Idag har stora delar av klostret rekonstruerats till sin ursprungliga form. Klostret skapades av kung Inge den äldre och är ett av de äldsta i Sverige som man känner till.

I Linköping finns ett slott att besöka och i anslutning till det finns ett medeltidsmuseum som är värt att besöka. Annars går det att bara promenera i något av naturreservaten, besöka en av de stränder som finns eller låta barnen leka på busfabriken som finns. Här kan hela familjen hitta aktiviteter som passar oavsett ålder och intressen.