Skön weekend i Västerås

Västerås är en spännande stad med en hel del att bjuda på om man vet vart man ska titta. Stadskärnan är inte längre Västerås stolthet, utan man får röra sig lite i utkanten av staden för att hitta intressanta butiker, restauranger, caféer och hotell. Steam Hotel är hetast just nu, med 18 våningar, 264 unika rum, flera barer och restauranger och en helt fantastisk design som man verkligen kan låta sig inspireras av.

Du har aldrig sett något liknande förut! Dettahotell är byggt i ett ångkraftverk från 1917, med ett spa, en grill, orangeri, pool club, pingisbord, biljard, shuffle board, actionbad, biograf och karaoke… Ja, actionbad och konferensrum på samma plats. Kanske vore något för årets sista konferens? Alla företag i området som har råd kommer att fira sina julfester på Steam Hotel, med julbord de sent kommer att glömma. Om man längtar till ett lyxigt spa hotell kan man besöka Selma Spa.

Sedan har vi Vallby Friluftsmuseum där fokus ligger på vårt svenska historiska arv med gamla vackra byggnader som påminner oss om svunna tider. Där finns det också en massa sina djur att se på, som hästar, getter, kaniner, tuppar och hönor. Vi kan beskriva det som att man färdas långt bakåt i tiden, flera sekel bakåt, ut på landsbygden.

Köp bröstsocker i en tidningsstrut i den genuina lanthandeln och dröm dig bort till tiden då vi gjorde saker och ting för hand istället för att använda maskiner och teknologi. Det är också inspirerande. Kom ihåg att besöka Saluhallen Slakteriet där du hittar delikatesser från världens alla hörn och mysiga caféer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *