Upplev vackra Östergötland

När många tänker på vackra resmål, kanske Östergötland inte är det första som kommer på tal. Men detta lite bortglömda landskap, bjuder på allting mellan vackra vyer, fantastiska badstränder och även bra shopping om du uppskattar stadsmiljöer.

Oavsett vad du prioriterar på din semester, garanterar vi att Östergötland har någonting som faller dig i smaken. Det gäller bara att hitta de riktiga guldkornen.

Sjön sommen

Sjön sommen är någonting som ofta ses frekvent på vykort, tryckta klistermärken eller turistföremål från någon av landskapets ortar. Sommen är en central del i Östergötland och med sina mängder av öar, där halvön Torpön räknas som den allra största kan du både hitta mysiga badplatser, åka Boxholms II som utgår från Tranås Hamn och även äta en god bit mat på Torpöns restaurang och kända glassbar.

Runt Sommen cyklas även varje år Sommen runt, där cyklister från hela landet kommer för att slutföra det 144 kilometer långa tävlingsloppet. En väldigt idyllisk sträcka, som även kan delas av vid Torpön, om man inte vill cykla hela distansen. Runt Sommen hittar du även mängder av fridfulla vandringsleder, där Östgötaleden tillhör den allra kändaste. För dig som älskar naturen och äventyr utomhus, kommer Östergötland överlag att vara värt ett besök.

Kända shoppinggator

Med större städer som Linköping och Norrköping, erbjuder Östergötland så mycket mer än bara pittoreska små samhällen och fina naturupplevelser. Om du gillar shopping, kommer ett besök till antingen Linköping eller Norrköping att vara värt att pricka in. På galleria Gränden i Linköping, har du till exempel ett samlat och varierat utbud av butiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *