Bjud gästerna på en läcker svensk gryta

Grytor är fullpackade med näring och oavsett vilken årstid det är kan man alltid njuta av ett långkok. En klassisk fläskfilégryta är något vi alla njuter av så länge vi inte är vegetarianer och veganer och det finns smakrika alternativ utan några produkter från djurriket också. Kan en maträtt bli mer svensk än en fläskfilégryta med champinjoner? De är krämiga och mustiga och går utmärkt att servera med ris eller potatis. Om du har besök av vänner från andra länder och kulturer i sommar så är det här en perfekt husmanskost att bjuda på en myskväll hemma med ett gott glas rött vin.

För att lyxa till den här grytan lite kan man tärna bacon och fräsa tillsammans med svampen. En fläskfilégryta på gammaldagsvis ska göras med grädde och smör! Använd laktosfria alternativ om det är någon som är allergisk eller känslig mot laktos. För att få till en perfekt gryta gäller det att använda rätt tillbehör i köket. Vi rekommenderar klassiska, franska Le Creuset kastruller som tillverkas på samma sätt idag som 1925 – perfekt för anrik, svensk husmanskost.

Om det kommer veganer eller vegetarianer på besök kan man byta ut fläskfilégrytan mot quorn, sojabitar eller en annan vegansk produkt som har en liknande konsistens som köttet. Funktionella och snygga Le Creuset kastruller fungerar precis lika utmärkt för vegansk mat. Här kan grädde, smör och andra mejeriprodukter ersättas med sojaalternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *