Hur coronapandemin har påverkat barn

Det är inte bara vuxna, äldre och ungdomar som har påverkats av coronapandemin. Utan även barn har påverkats. Hur lätt är det för ett barn att inte springa fram till sin bästa vän och krama hen när de träffas? Eller hur lär man ett barn som inte ens kan prata att nysa och hosta i armvecket?

Trots att man kanske inte hör så mycket om hur coronapandemin har påverkat barn så har den gjort det – mer än vi kan tro. Barn har inte kunnat gå till skolan som vanligt, de har inte kunnat träffa kompisar, åka till träningen eller spendera helgen på ett lekland. Och om de nu har kunnat göra något av detta så har det ändå inte varit samma sak som det var innan pandemin.

Vad du som förälder kan göra

Du som förälder till ditt barn kan påverka barnets mående väldigt mycket. Istället för att bara säga att ni inte kan åka till leklandet och leka i bollhavet hela dagen kan du gå in på babyland.se/bollhav och köpa barnet ett eget bollhav. Det blir då som en hemmaversion av leklandet, och det kan ju vara riktigt roligt.

Alla föräldrar kan också försöka förklara varför läget i världen är som det är just nu. Alla barn kanske inte förstår direkt – men då har de i alla fall fått höra det. För att barnen inte ska påverkas alltför mycket i senare ålder måste alla hjälpas åt att göra livet så vanligt som det bara går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *